Cuvinte cheie

Albume. Carti ilustrate 21
Atlase. Dictionare si Enciclopedii 120
Carti pentru copii si tineret 138
Diverse 156
Drept 393
Fara domeniu 11
Fictiune 1434
Ghiduri practice 418
Limbi si civilizatii straine 139
Manuale si auxiliare 248
Medicina 124
Metodologie / Pedagogie 118
Non-fictiune 450
Psihologie 257
Reviste 26
Stiinte sociale 704
Stiinte umaniste 811
Tehnologie si Stiinta 166

 Edituri partenere

Cartea Romaneasca -10 %
Institutul European -10 %
Polirom -10 %
Ad Libri
Agapis
Agaton
Agnos
Aius
Alcris
Aldopress

Vezi toate editurile...


Metanii de Dor

Epuizat

Metanii de Dor
Monica FERMO
Stiinte umaniste - Religie
Editura Agnos

| Acum cativa ani , pe piata de carte religioasa din ¡Romania aparea un volum de o aleasa suavitate autobiografica: Talita kumi ! Inviind pe dmmul Damascului (Monica Fermo , Ed. Cartea Ortodoxa/ Ed. Egumenita , Galati , 2004). Un adevarat eveniment editorial , prilejuit de punerea intre coperte a unui veritabil jurnal al convertirii , al seductiei pe care Hristos o exercita asupra fascinantei lumi a teatrului romanesc. Pogoratoare din Neamul lui David (de sorginte , asadar , evreiasca) , om de teatru si de televiziune , Monica Fermo il intalneste pe Hristos , iaraceasta intalnire ii va schimba definitiv cursul vietii.
La 32 de ani , prin Taina Sfantului Botez , Monica Fermo si-L «revendica" pe Hristos , virtutea cardinala care ii va calauzi apoi devenirile catre nordul adevaratei ajungeri , in urma convertirii , dupa numai cativa ani , intra in viata j monahala , reintorcandu-se intre granitele fizice ale statului Israel , salasluindu-se in lacasurile monastice de acolo.
O viata plina , zbuciumata , dusa nu de putine ori la ®toeme , o viata de pacat , din care insa , la momentul cer- parii lui Dumnezeu , se reinnoada inceputuri , se resem- Nfca trasaturile asemanarii hristice , se re-vinein firea cea fewnecuvantata a asezarii in actul deplin al chemarii.
De curand , Monica Fermo (de acum , monahia Eca- terina) s-a reintors , pentru cateva luni , in Romania. Perioada in care s-a intrupat si volumul de fata.
Cartea Metanii de Dor e una a cuvantului rostit , a dimensiunii dialogale , infiripata pe parcursul a zece convorbiri , unele mai bucuroase decat altele , in care fiecare gand e o durere , o boala invinsa , dar si o intremare spre mergerea pe mai departe , inspre Hristos. Am numit-o Metanii de Dor pentru ca , dincolo de sentimentul acesta minunat de dor , care te leaga , te fixeaza de tarmul dum- nezeirii , ea este si expresia sfasierii unei inimi aflate intr-o continua stare de semiclandestinitate. Cand e in Romania , maicii Ecaterina ii e dor de Tara Sfanta , iar cand e in Tara lui Dumnezeu , iubeste recluziunea tarii in care s-a nascut. E o sfasiere care , cu siguranta , va fi implinita doar in ce-a de-a treia dimensiune a dorului , adica in imparatia lui Dumnezeu.
Asadar  Metanii de Dor  e o carte de dor , o metanie catre locuitorii tarii acesteia inspre care , mereu si mereu , maica Ecaterina isi indreapta privirea rugaciunii , incercand sa traseze cai de Damasc spre Lumina invierii. u Lumea fascinanta a teatrului romanesc , experienta 5 Tarii Sfinte , agresivitatea mass-media , pacatele lumii 5 modeme... , toate acestea le puteti gasi in aceste Metanii t| de Dor , impreuna-sfatuite , asezate , curajoase si , mai s ales , dragastos expuse , cu dragostea aceea pe care I numai oamenii lui Dumnezeu stiu a o deprinde , te
^        Romeo Petrasciuc


Nr. pagini: 192
ISBN ag17
Format
Anul aparitiei 2009

Recomandari editura:


Recomandari din acelasi domeniu:


 Autentificare


 Cautare


 Link-uri

 
Ghidul tau autentic de shopping.