Cuvinte cheie

Albume. Carti ilustrate 21
Atlase. Dictionare si Enciclopedii 120
Carti pentru copii si tineret 138
Diverse 156
Drept 393
Fara domeniu 11
Fictiune 1434
Ghiduri practice 418
Limbi si civilizatii straine 139
Manuale si auxiliare 248
Medicina 124
Metodologie / Pedagogie 118
Non-fictiune 450
Psihologie 257
Reviste 26
Stiinte sociale 704
Stiinte umaniste 811
Tehnologie si Stiinta 166

 Edituri partenere

Cartea Romaneasca -10 %
Institutul European -10 %
Polirom -10 %
Ad Libri
Agapis
Agaton
Agnos
Aius
Alcris
Aldopress

Vezi toate editurile...


Poarta vrajitoarelor; calatorii in timp si lumi paralele

Epuizat

Poarta vrajitoarelor; calatorii in timp si lumi paralele
Rodica BRETIN
Diverse - La limita cunoasterii
Editura Cartea de Buzunar

Poarta vrajitoarelor; calatorii in timp si lumi paralele prezentare : Stim totul. Ce n-am aflat inca, e prea complicat, demodat sau nu ne intereseaza. Iar daca n-am calatorit prea departe in I Univers, altii au facut-o sau o vor face in locul nostru.

Suntem satui de atatea informatii, de spaimele orchestrate periodic de institutii oficiale sau... invizibile - si, mai ales, plictisiti. Nimic nu trebuie sa perturbe rutina cotidiana a „Celei mai bune dintre Lumi". Poate doar o invazie extraterestra, un Armaggedon amanat pana la desuetudine sau un meteorit ce a ratacit drumul prin Cosmos, i

Astazi, acum, suntem in siguranta.

Asa credea si Helga Grunel, disparuta la 13 mai 1974 intr-o padure de langa Dortmund si... arestata de soldatii Sfintei Vehme in 1262! Care este probabilitatea de a cadea intr-o „gaura de vierme" temporala? Infinitezimala. Dar... ne putem feri de un loc pe care „ochii n-au cum sa-1 vada" si care n-ar trebui sa existe?! A fost cu adevarat Helga Grunel victima unui salt temporal? Nu vom sti niciodata cu certitudine - si este mai bine asa.

„Ignoranta e adesea o binecuvantare", scria, in 1804, abatele Aubry, singurul om ce a vazut chipul „demonului" din Chartres, unul din misteriosii monstri ce tulburau linistea orasului la cateva secole odata. Calea? Se afla si astazi undeva, in subteranele catedralei Notre Dame din Chartres - nevazuta, de negasit pentru noi, dar prezenta si amenintatoare.

Porti - intre epoci istorice terestre sau intre civilizatii ce evolueaza independent, pe planete de care ne despart ani lumina ori aflate in acelasi spatiu cu Pamantul, dar intr-un alt plan dimensional. De la inceputul timpului si-al lumilor, trecerile se deschid si se inchid aleatoriu, marcate uneori de o stanca, alteori de niste copaci, de o catedrala gotica... Le-au folosit si himerele ce au terorizat, in 1095, atat garnizoana omeyada a fortaretei Javalona, cat si pe ase* diatorii spanioli - chemate de Kahina, femeia-alchimist care avea sa isi plateasca scump cutezanta.

Dar mai cutremuratoare decat insasi existenta „portilor" ramane certitudinea ca unii oameni le-au cunoscut locatia: alchimisti, templieri sau invatati arabi, ei au stiut ce erau si, mai ales, unde duceau. Sa fie anumite simboluri de pe zidurile castelelor si catedralelor, fapturile stranii de pe basoreliefuri si vitralii, pasajele incifrate din cronicile Evului Mediu mesaje-avertisment carora li s-a pierdut intelesul?

Cum vedem in cartea Poarta vrajitoarelor; calatorii in timp si lumi paralele , trecerile au ramas. Trape-capcana, activate pe neasteptate, inghitind personaje singulare, grupuri umane, cateodata o intreaga comunitate aflata in zona spre care s-a deschis vortexul spatial sau temporal.


Nr. pagini: 0
ISBN c126
Format
Anul aparitiei 2009

Recomandari editura:


Recomandari din acelasi domeniu:


 Autentificare


 Cautare


 Link-uri

 
Ghidul tau autentic de shopping.