Cuvinte cheie

Albume. Carti ilustrate 21
Atlase. Dictionare si Enciclopedii 120
Carti pentru copii si tineret 138
Diverse 156
Drept 393
Fara domeniu 11
Fictiune 1434
Ghiduri practice 418
Limbi si civilizatii straine 139
Manuale si auxiliare 248
Medicina 124
Metodologie / Pedagogie 118
Non-fictiune 450
Psihologie 257
Reviste 26
Stiinte sociale 704
Stiinte umaniste 811
Tehnologie si Stiinta 166

 Edituri partenere

Cartea Romaneasca -10 %
Institutul European -10 %
Polirom -10 %
Ad Libri
Agapis
Agaton
Agnos
Aius
Alcris
Aldopress

Vezi toate editurile...


Calator spre portile asfintitului

Epuizat

Calator spre portile asfintitului
Mihail CRAMA
Fictiune - Literatura romana
Editura Cartea Romaneasca

Calator spre portile asfintitului fragment : Pe drumul de tara, sareta primariei - ultima din acel secol # inainta agale, stirnind praful eliberat de sub copitele calului, in bataia soarelui de vara. Tropotul se deslusea clar, lovind pamintui ritmic, si nici un alt zgomot nu se mai auzea pe tipsia aprinsa ca de jaratec a cimpiei. Totul parea o pictura din alte vremi — vazut dinspre linia ferata spre turla bisericii, pina departe, in inima asezarii rurale.

in sareta era Lung, omul de serviciu al primariei, barbierit in dimineata aceea anume, incins cu un briu rosu ce-i stringea cu putere itarii, iar camasa de in parea mult prea strimta pe trupul cam gros pentru cei treizeci de ani ai sai, iar alaturi eu, ultimul judecator al tinutului.

Aveam pe atunci aproape 24 de ani. Priveam locurile pe care le paraseam, in timp ce Lung, parind numai o prezenta fizica, tinea de haturi calul care-si facea si asa datoria, fara sa mai fie strunit de stapinul cu ale carui naravuri se obisnuise de mult. In mersul sprinten al saretei, Lung se gindea la judecatorul de-ala-turi, pe care, cu un an si ceva in urma, il asteptase la gara, curios de noul venit, si a carui profesie ii sunase totdeauna ca un miracol, dar ramasese mirat vazind fata tinara, aproape adolescentina a acestuia, mersul vioi, vestimentatia sumara, putin cam desucheata: o geaca, pantaloni strimti (de care facusem rost, de ocazie, in ultimul an de studentie) si camasa multicolora in carouri. Gindi: „S-a stricat lumea"| Dupa orice razboi, ii spusese chiar maica-sa, cind era copil, - „dupa orice razboi se strica lumea".


Nr. pagini: 352
ISBN 973-23-1562-8
Format 130x200
Anul aparitiei 2006

Recomandari editura:


Recomandari din acelasi domeniu:

15,41 Lei
13,87 Lei
Adaugă
Portocale rosii de Sicilia
Rodica DINULESCU

 Autentificare


 Cautare


 Link-uri

 
Ghidul tau autentic de shopping.